Stedet for lærlinger

TESS Vest legger stor vekt på rekruttering og tilbyr lærlingplasser som en sentral del av satsningen. Blant de unge lovende finner vi 18 år gamle Frida Hilland, som er industrimontør-lærling på TESS Mongstad de neste to årene.

En variert og spennende arbeidshverdag

Fridas reise i TESS startet med en utplassering via skolen som senere ble til en sommerjobb.
–  Jeg synes det var så gøy å jobbe her, i tillegg til at jeg likte folkene og “hele pakken”, så da ønsket jeg å fortsette, forteller Frida.


I august begynte hun som industrimontørlærling. Hun beskriver en engasjerende og variert arbeidshverdag, hvor hun har utforsket ulike aspekter av industrimontør-faget. Så langt har hun fått prøve seg på alt fra montering og pressing av slanger til trykktesting og oppkobling av flusheutstyr – hver dag bringer nye utfordringer og læringsmuligheter.

– Jeg ble raskt veldig interessert i faget, og jeg synes det er veldig gøy å montere og fikse ting. Det blir også mye fokus på slanger, sier Frida.

I tillegg har hun fått være med på uteoppdrag hos kunden, hvor hun var med på å bytte eldre slanger. En fornøyd Frida forteller også at hun akkurat har fått adgangskort til Basehoppen TESS har hos Equinor på Mongstad.


Karriere i TESS

Den 18 år gamle lærlingen ser ikke bort fra muligheten for å fortsette karrieren ved TESS Mongstad.

–  Jeg har lyst til å jobbe her etter læretiden, og jeg er veldig fornøyd akkurat her hos TESS Mongstad. Noe av det beste med å jobbe her er alle de blide kollegaene jeg møter hver morgen, og humoren vi har sammen på jobb. Jeg kan absolutt se for meg en videre karriere i TESS, avslutter Frida med et smil.

imagep2iql.png

18 år gamle Frida Hilland er lærling som industrimontør på TESS Mongstad. Hun forteller om en variert arbeidshverdag med blant annet slangepressing, trykktesting, og montering, og et trivelig arbeidsmiljø med gode kollegaer.