Åpningsdag Robot Garden

Torsdag 18. april var det duket for storstilt åpning av Robot Garden i bakhagen til Cognite på Fornebu. Politikere og presse var til stede, og sammen med nøkkelpersoner fra Aker Solutions ble robothagen utforsket med demonstrasjon av robotens mangfoldige oppgaver.

TESS har levert et hus/container for roboten, utstyrt med dørautomatikk og RFID adgangskontroll. Utenfor containeren er det et simuleringpanel for trening av roboter i å oppdage feil på installasjoner, med mulighet for fjernstyring fra telefon eller iPad.

- TESS sitt bidrag har vært å integrere systemer for intelligent datainnsamling og håndtering, inkludert roboter som samler data, analyse av data med Cognite Data Fusion og integrasjon med TESS Hose Management (THM) database for detaljert historikk over slangelivssyklusen.
Vår leveranse bygger på erfaringer fra over 200 TESSgate-løsninger, som inkluderer skybasert RFID-teknologi. Målet vårt er å knytte sammen data, teknologi, prosesser og mennesker for å forenkle lager- og logistikkprosesser, vedlikehold og utstyrskontroll, sier Marked- og salgsdirektør IF Knut Jølberg.

- TESS er begeistret over samarbeidet med Cognite og Aker Solutions og deltagelsen til den digitale utviklingen. Vi har skapt et testmiljø for datalagring med simulert vedlikehold, i tråd med den økende interessen for kunstig intelligens. Vi takker spesielt Philip Namork fra Aker Solutions for hans fokus på ubemannede systemer og vår felles erfaring innen prosjektbaserte ingeniør-, anskaffelses- og byggekontrakter.

TESS er stolte av å være en del av Norges bidrag til å gjøre teknologi til en eksportvare gjennom dette samarbeidet, og ser frem til å planlegge flere prosjekter sammen med Cognite og Aker Solutions i fremtiden.

Robot Garden - Knut Jølberg, Anders Hellum og Espen Hansen

Fra venstre: Espen Hansen, Brand Manager, TESS as, Knut Jølberg, Marked- og salgsdirektør IF, TESS as og Anders Hellum, Prosjektleder IF, TESS as.


Les mer om Robot Garden og samarbeidet med Cognite: Robot Garden (tess.no)


Kontaktinformasjon:
Knut Jølberg, Marked- og salgsdirektør TESS as
Tlf. 906 01 763
kj@tess.no